Ποιοι Είμαστε PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2006 09:49

Το  Φεστιβάλ Τρικαλα Πόλη των Τριών Ποταμών. Για την Προστασία των Ποταμών, Πηγών και Υδάτινων πόρων πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Ιούνιο στα Τρίκαλα Θεσσαλίας Με σκοπό να παρέχει στους επισκέπτες και μαθητές την ευκαιρία να μάθουν για το νερό και τη σημασία που έχει για τους ανθρώπους και το φυσικό μας περιβάλλον. Με διάφορες γιορταστικές εκδηλώσεις να γίνει μια γιορτή Αγάπης για να βοηθήσει στην προώθηση της κατανόησης της ανάγκης προστασίας των υδάτων πόρων, της ευαισθητοποίησης και την λύση όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων τα οποία σήμερα έχουν οξυνθεί πάρα πολύ, να προωθήσει την ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης οικολογικής ευαισθητοποίησης διότι είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος, δημιουργίας - του σύμπαντος - το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους ποταμούς, τα βουνά, τα δάση, τα πουλιά και τα ζώα.
Μπορούν ακόμη οι επισκέπτες και μαθητές να μάθουν πράγματα, όπως να μετρούν την ποιότητα του νερού, τη σημασία των υγροτόπων, το νερό στις καθημερινές χρήσεις, τις εναλλακτικές μορφές διασκέδασης, ενασχόλησης και ψυχαγωγίας που προσφέρει αυτό το πολύτιμο αγαθό της ζωής, το νερό.

 

 ΠροφίλΗ Κίνηση πολιτιστικής Παρέμβασης «Αγαπώ την Πόλιν», δραστηριοποιείται στο χώρο του Πολιτισμού από το  2005 με έδρα Παλαιοχωρίου 4   Τρίκαλα Τ.Κ 42100
Στα  4 χρόνια δράσης της έχει να επιδείξει αρκετές δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα συμβολής τόσο σε θέματα κοινωνίας  και οικολογίας όσο και πολιτισμού.
Στο τομέα των εκδόσεων έχει κυκλοφορήσει τα κάτωθι βιβλία : 1)«23 Αυγούστου το 1881 Τρίκαλα Το Χρονικό της Προσάρτησης» (2005). 2)«Η Απελευθέρωση της Θεσσαλίας 1881 Μύθος η Πραγματικότητα» «2005). 3)«Ο Άνθρωπος που νίκησε το καρκίνο αλήθεια ή ψέμα» (2006). 4) «Η πόλη του Θεού». (2007).5) «Ο Ασκληπιός ο Σωτήρας του Κόσμου» (2007). 6) (Από τον Σωτήρα Ασκληπιό στον  Άγιο Ασκληπιό». (2008). 7). «Το Ποτάμι της Οργής Η Πλημμύρα του Ληθαίου 1907». (2008). 8) ετοιμάζεται «Το Ασκληπιείο της Αρχαίας Τρίκκης) 2009.Εξέδωσε το Περιοδικό Σάτιρας και πολιτιστικού προβληματισμού από το 2005 έως Μάρτη. 2008 Τεύχη 1- 18). Στο τομέα των Εκθέσεων πραγματοποίησε : Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις για την διάσωση του Πηνειού στον Δήμο Πελλιναίων & Σελάνων με έντυπο και φωτογραφικό Υλικό (2005).Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μεγάλη φωτογραφική Έκθεση με θέμα «ο Ασκληπιός και η Πορεία του στο Κόσμο». (2/6/2006)
Ανάδειξη και ανεύρεση αρχαιολογικών μνημείων από τον Ναό της Αρτέμιδος στο Δήμο Πιαλείας 4/2/2007.Εκδήλωση για τα δικαιώματα των Πεζών5/4/2008 .1ο Φεστιβάλ Νερού Τρίκαλα Πόλη των Τριών Ποταμών2/6/2008. Δωρεά 40 τόμων βιβλίων στις φυλακές Τρικάλων. Δωρεά υποδημάτων στο Γεροκομείο Τρικάλων.28/12/2008. Δωρεάν βιβλίων στην Βιβλιοθήκη Τρικάλων και ΚΕΘΑ Λάρισας. Δραστηριοποιείται με ομάδες οικολογίας και  ήπιας μετακίνησης μέσα στις πόλεις και πολλών άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως οι Φίλοι του Ποδηλάτου Τρικάλων, η ομάδα Κοινωνική Αλληλεγγύης. "Ασκληπιάδες" για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. "Κιβωτός" για την διάσωση των Ποταμών και  των υδάτινων Πηγών. Ερασιτέχνες Ψαράδες. Κίνηση για τα δικαιώματα των πολιτών. Φιλοζωική κίνηση για την προστασία των ζώων κ.α.. Η ιστοσελίδα www.agapo.gr με ειδικά αφιερώματα προβάλλει σημαντικά μνημεία των Τρικάλων και άλλα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.Το Foroum της ιστοσελίδας βήμα διαλόγου και προβληματισμού. Το site   www.waterfestival.gr  Ένα βήμα συμβολή στο σημαντικότερο φυσικό στοιχείο της ζωής, του ανθρώπινου πολιτισμού και το βασικότερο στοιχείο για την ύπαρξη του Πλανήτη.

 Φεστιβάλ Νερού-Τρίκαλα-Πόλη των Τριών Ποταμών.  «Αγαπώ την Πόλιν».Υπεύθυνος-Πληροφορίες- Βασίλης Πάνος. Τηλ. Κιν. 6970685886 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2013 12:29