Πλούσια η δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Τρικάλων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2006 12:00

Με βάση τη στατιστική μελέτη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το φετινό καλοκαίρι παρουσιάστηκε θεαματική μείωση των ορειβατικών και ορεινών ατυχημάτων στα Ελληνικά βουνά σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, καθιστώντας το ως το πιο αναίμακτο καλοκαίρι των τελευταίων 15 χρόνων για την Ελληνική ορειβασία. Το γεγονός αυτό φαντάζει ακόμα σημαντικότερο αν αναλογιστούμε ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου εκδηλώνονται τα περισσότερα ατυχήματα με ποσοστό 16,22%. Αυτό συμβαίνει διότι τότε τα βουνά έχουν αυξημένη επισκεψιμότητα εκδρομέων και τουριστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν είναι ορειβάτες παρά άπειροι πεζοπόροι χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Όσον αφορά το νομό Τρικάλων, εξακολουθεί να κατέχει σταθερά τη δεύτερη θέση στη λίστα των ορεινών και ορειβατικών ατυχημάτων με ποσοστό 16,7% πίσω από το νομό Πιερίας ο οποίος λόγω της ύπαρξης του Ολύμπου βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 36%. Φέτος ο Όλυμπος παρουσίασε μείωση στα ατυχήματα κατά 80%, ένα νούμερο το οποίο είναι αντιστρόφως ανάλογο με την προσέλευση των πεζοπόρων και των ορειβατών.

 

Παρά την μείωση των ατυχημάτων, η κοινωνική προσφορά της ΕΟΔ Τρικάλων είναι ενδελεχής εφαρμόζοντας προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών όχι μόνο στα βουνά αλλά και εντός των τειχών.
Έτσι, μετά από συνεννόηση με τις διοργανώτριες αρχές, η ΕΟΔ συμμετείχε στις συναυλίες της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την κάλυψη των πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Η παρουσία της μάλιστα στη δεύτερη συναυλία ήταν καταλυτική για μια νεαρή κοπέλα η οποία αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Τέλος, στις 4 Οκτωβρίου αναμένεται να προβληθεί από το Alter η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα ‘Οι Πύλες του Ανεξήγητου’ , της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στον Όλυμπο με τη συμμετοχή της ΕΟΔ.
Επικοινωνία:
Σοφία Ξάνθη, πρόεδρος ΕΟΔ Τρικάλων: 6972603585
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
www.hrt.org.gr παραρτήματα, Τρίκαλα
Πηγή:Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 15 Μάρτιος 2009 18:52